De onthullende waarheid - Danny Hall

30/01/2024 Waarom de kanaalondersteuningssystemen van Atkore Unistrut zegevieren over geïmporteerde alternatieven
LinkedIn Blog Header Design One 29012024

De onthullende waarheid

Waarom de kanaalondersteuningssystemen van Atkore Unistrut zegevieren over geïmporteerde alternatieven

In het dynamische landschap van de Mechanische en Elektrotechnische (M&E) sector ligt verandering niet alleen in het verschiet; het past zich voor onze ogen aan. De Gouden Draad, die door de industrie weeft, is de toewijding aan de veiligheid van gebouwen en achter de schermen ontvouwt zich een revolutie. Terwijl de Building Safety Act de normen aanscherpt, verschuift de inkoopmentaliteit naar het geven van prioriteit aan veilige, op bewijs gebaseerde ondersteuningssystemen.

Grote aannemers lopen voorop in deze verandering en leggen de nadruk op standaard workflows, vroegtijdige aankondigingen van betrokkenheid en proactieve dialogen met fabrikanten. Het doel? Slecht vakmanschap uitbannen, installaties standaardiseren en volledig traceerbare, beproefde systemen opzetten die fabrikanten in staat stellen verantwoordelijkheid te nemen voor prestaties en garanties.

Te midden van deze transformatie duikt er echter een nieuwe uitdaging op - de instroom van geïmporteerde kanaalondersteuningssystemen, die vaak door distributeurs van een nieuw merk worden voorzien. De risico's van deze trend kunnen niet genoeg worden benadrukt. BS6946 schrijft voor dat de stempel van de fabrikant, samen met geloofsbrieven die voldoen aan de gestelde parameters, duidelijk zichtbaar moeten zijn. Deze zelfcertificering omvat cruciale aspecten zoals afmetingen van kanalen en gebruikte materialen.

Hier ligt het probleem: distributeurs gebruiken steeds vaker marketingtactieken om zichzelf voor te doen als fabrikant, waardoor een gevaarlijk scenario ontstaat voor ondersteuningssystemen voor kanaalinstallaties. Het onderscheid tussen een echte fabrikant en een distributeur die het product van een walserij brandmerkt, is cruciaal.

Wanneer Atkore Unistrut kanaalsystemen produceert, oefenen ze controle uit over elke stap van het proces. Het streven naar kwaliteit is intrinsiek en garandeert de naleving van de BS6946-normen. Wanneer een walserij echter gootsystemen maakt voor een distributeur, is winst het belangrijkste motief - vaak ten koste van de kwaliteit om een gezonde marge te behouden.

De weg naar een veilig ondersteuningssysteem begint al bij de staalfabriek. Atkore Unistrut gaat verder dan dat door materiaalcertificeringen nauwgezet te documenteren en zo een ononderbroken spoor van bewijs te creëren dat begint bij de grondstoffen zelf. Deze verbintenis zorgt ervoor dat het hele productieproces, van de selectie van het staal tot het eindproduct, traceerbaar en controleerbaar is en in strikte overeenstemming met de industrienormen. De gouden draad van verantwoordelijkheid is naadloos verweven van de staalfabriek tot de uiteindelijke installatie, waardoor belanghebbenden erop kunnen vertrouwen dat elk element van het ondersteuningssysteem voldoet aan de vereiste specificaties.

Distributeurs die gestempelde beugels of kanaalsystemen van walserijen importeren, geven daarentegen de controle over deze essentiële aspecten uit handen. Ze zijn geen eigenaar van het product en hebben ook niet de mogelijkheid om het productieproces te beïnvloeden of te overzien. De inkoop van materialen, de kwaliteitscontroles en de bepaling van de belastbaarheid liggen volledig in handen van de walserij. Dit gebrek aan controle leidt tot grote bezorgdheid over de consistentie en betrouwbaarheid van het eindproduct.

Bovendien bevinden distributeurs zich bij een storing in een precaire positie. Zonder controle over het productieproces worden ze afhankelijk van de walserijfabrikant voor aansprakelijkheid. In wezen kunnen ze niet onafhankelijk instaan voor de integriteit of prestaties van het product. Deze afhankelijkheid leidt tot een potentieel gebrek aan verantwoordelijkheid, aangezien distributeurs te maken kunnen krijgen met de gevolgen van een mislukking zonder direct toezicht op of invloed op de productiekwaliteiten die dergelijke incidenten hadden kunnen voorkomen.

Door te kiezen voor de kanaalondersteuningssystemen van Atkore Unistrut krijgt de industrie niet alleen een product, maar ook een partner die zich inzet voor de hoogste normen op het vlak van controle, verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid. De robuustheid van de aanpak van Atkore Unistrut zorgt ervoor dat elke stap, van materiaalselectie tot belastbaarheid, nauwgezet wordt beheerd, waardoor belanghebbenden erop kunnen vertrouwen dat de veiligheid niet in het gedrang komt bij het nastreven van winst. 

Nu de M&E-sector aan deze transformatieve reis begint, wordt de keuze voor Atkore Unistrut niet zomaar een voorkeur, maar een verstandige investering in het bouwen aan een veiligere en meer veerkrachtige toekomst.

 

Danny Hall
Director of M&E Sales
Atkore UK
Terug